Tuesday, April 13, 2010

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente legate de tigarile electronice

De unde stiu cand s-a terminat tigara?
Tigara electronica nu se consuma fizic, nu necesita aprindere si stingere dupa ardere. Aspirati de fiecare data lent din tigara, trageti 10-12 fumuri de parca ati fuma cu o tigara obisnuita, apoi faceti o pauza pâna la urmatoarea tigara. Pentru a va semnaliza terminarea unei tigari, lumina indicatoare se va aprinde intermitent de 5 ori.

Cand trebuie sa schimb rezerva de nicotina?
In functie de cat de des fumati si de lungimea pauzelor, rezerva de nicotina poate dura intre 4-5 ore si 2-3 zile. Tentatia este mare cand aveti o tigara care nu se mai termina, dar nu fumati incontinuu din tigara, amintiti-va sa faceti si pauze! Este recomandat ca la inceput sa folositi cartuse de concentratie maxima, reducand apoi in timp, concentratia de nicotina.

Cui se recomanda tigara electronica?
Fumatorilor înraiti, celor care lucreaza în locuri unde utilizarea flacarii deschise este interzisa, celor care doresc sa renunte la fumat fara a suferi, celor carora le este interzis fumatul la serviciu, celor care doresc sa fumeze mai ieftin, mai sanatos. Nu se recomanda minori sub 18 ani, persoane alergice la nicotina, persoane care sufera de bolii cardiace, sau au suferit atac de cord, persoane care sufera de angina, astm, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, femeilor însarcinate si mame care alapteaza, persoanele care sufera de boli cronice, epilepsie, etc. Intrebati-va medicul de familie inainte de utilizarea tigarii electronice. A nu se lasa la îndemâna copiilor!

Este vreo pozitie recomandata in care se tine tigara?
Este recomandata mentinerea cartusului cu nicotina in sus, pentru ca atomizorul sa primeasca suficienta nicotina pentru a genera vapori la capacitate maxima. Daca observati ca nu se elibereaza suficienti vapori, schimbati temporar pozitia tigarii pentru a permite nicotinei lichide sa ajunga la atomizor.

De unde stiu cand s-a terminat acumulatorul?
Tigara nu mai gebereaza suficienti vapori, lumina indicatoare este de un rosu mai inchis. In cazul descarcarii complete, lumina indicatoare clipeste intermitent de 20 de ori. Este recomandat sa aveti la dvs. acumulatorul de rezerva, sau un incarcator portabil (auto sau USB).

Cartusele cu nicotina pot fi reincarcate?
Da, puteti comanda separat lichid pentru reincarcarea cartuselor. Selectati concentratia si aroma favorita, reducand astfel costurile la mai putin de o treime fata de tigarile obisnuite.

Cum renunt definitiv la fumat?
Folosirea tigarii electronice nu va garanteaza renuntarea la fumat. Cu toate efectele benefice, dependenta de nicotina ramane! Nicotina in sine este un produs toxic, chiar daca are aplicatii largi, cum ar fi cel de vaso-dilatator in medicina. Pentru a renunta definitiv la fumat, scadeti concentratia rezervelor de nicotina in mod treptat, pe o perioada de pana la cateva luni. Folositi apoi cartuse de concentratie 0 (fara nicotina) pentru inca 1-2 saptamani, apoi renuntati definitiv la fumat.

No comments:

Post a Comment