Monday, April 12, 2010

Cum functioneaza o tigara electronica?





Principiul de functionare al tigarii electronice

Tigara electronic pare sa functioneze exact ca o tigara obisnuita. Arata, se simte si are gustul unei tigari obisnuite, dar fara efectele daunatoare ale acesteia. De fapt, in spatele aspectului traditional, este un intreg sistem tehnologic de ultima ora. Cateva circuite electronice miniaturizate comanda toate componentele tigarii electronice.

Partile principale ale tigarii sunt: acumulatorul, circuitul electronic de comanda, camera de atomizare si cartusul (rezerva) cu nicotina.

In partea din fata a acumulatorului se mai afla un circuit de indicare care lumineaza exact cum se inroseste jarul unei tigari traditionale, in momentul inhalarii (gratie senzorului), dupa care se stinge treptat.

Cea mai importanta si avansata din punct de vedere tehnologic este camera de atomizare, unde se creaza vaporii cu nicotina care simuleaza perfect fumul de tigara.

Vaporii sunt rezultatul nicotinei care se afla in cartus, incalziti si dispersati de atomizor la nivel de molecule, dar fara mirosul urat al fumului de tigara.

Asta e tot ce primeste utilizatorul, vaporii de nicotina necontinand miile de substante toxice si cancerigene care rezulta in urma arderii tigarii clasice. Iluzia tactila, vizuala si senzoriala este inedita, fumatorul nesimtind nevoia de a mai fuma o tigara traditionala.
Dupa o perioada de cateva zile, odata cu revenirea gustului si mirosului care erau atenuate inainte, fumatorul nu va mai suporta fumul toxic al tigarilor obisnuite.

La inceput va disparea respiratia urat mirositoare, alimentele vor avea un gust mai bun, iar dupa cateva saptamani culoarea fada a tenului va reveni la coloritul normal.

Odata cu folosirea cartuselor aromate, experienta fumatului va fi cu mult mai placuta decat anterior.

Concentratia de nicotina a rezervelor poate fi micsorata treptat, pana la rezerve de nicotina de concentratie 0 (fara nicotina), in cazul in care fumatorul doreste sa renunte definitiv la dependenta de nicotina.
Ca in cazul oricarui dispozitiv electronic, durata de viata a tigarii electronice poate varia foarte mult. In cazul unei utilizari normale si a unei intretineri adecvate, produsul poate rezista fara sa se defecteze cativa ani si este acoperit de garantie.

Daca este insa folosita in medii improprii (diferente de temperatura extreme, umezeala, aciditate, socuri mecanice majore) aceasta se poate defecta.

Este recomandat sa aveti si un atomizor de rezerva, care se poate comanda separat, odata ce v-ati hotarat sa renuntati definitiv la tigarile clasice.

No comments:

Post a Comment