Saturday, April 10, 2010

Cum se fabrica tigara electronica?


Capsula de nicotina contine aproximativ 1 ml de nicotina diluata. Componentele acesteia: apa, arome din industria alimentara, nicotina, propylene glycol. Nicotina lichida este obtinuta din tutun în cursul unei proceduri biologice în urma careia se elimina componentele nocive si se pastreaza cele utile, în final ea este aromatizata. Astfel, se pastreaza destinatia de baza a tigarii, dar se elimina derivatele nocive.

Propylene glycol este o substanta raspândita, utilizata în industria farmaceutica moderna, în industria alimentara si nu în ultimul rând în industria cosmetica, în afara de acestea, ea este utilizata în multe alte domenii, în special ca substanta purtatoare a diferitelor arome, mirosuri, coloranti. Câteva exemple: în industria farmaceutica, în solutiile antibacteriene, în solutii de sare, diuretice, paste de dinti, apa de gura; ca solutie purtatoare în industria alimentara, în produse de panificatie – în pâine, în suplimente alimentare, în industria alimentara în coloranti; pentru prepararea de cosmetice, în creme hidratante ca substanta purtatoare de parfumuri; în industria de tutun pentru reglarea, pastrarea gradului de umiditate a tigarilor, a tutunului; în tehnica de imagini, în aparate de fumizare, pentru producerea fumului artificial, pe scene, în discoteci; în fabricarea tigarii electronice în cursul prepararii, în special pentru a obtine ca aburul de apa sa semene cu fumul de tigara.

Curentul necesar tigarii electronice este furnizat de acumulatorul de litiu-ion. La fabricare se folosesc diverse tipuri de acumulatori intre 100 mAh si 320 mAh, cu o tensiune de alimentare intre 2,5V si 3,7V.

Un generator de frecvente inalte asezat pe un circuit electronic este folosit pentru comanda atomizorului. Un senzor de circulatie a aerului este folosit pentru detectarea momentului in care fumatorul inhaleaza din tigara. Pentru atomizarea solutiei de nicotina se foloseste un atomizor electronic. O doza de vaporizare la temperatura inalta este asezata in imediata a propiere a rezervei de nicotina. Toate componentele sunt legate la circuitul electronic si asezate in capsula atomizorului.

No comments:

Post a Comment